Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lenormand jóskártya

2009.02.17

A Le Normand Jóskártya

 

„A jövendőmondók egyik legkedveltebb jóskártyája Lenormad kisasszony nevéhez fűződik.”

 

Le Normand Marie (1772-1843) "Faubourg Saint-Germain Sybillája" néven vált ismerté. Sybilla az ókori jósnők megszólítása volt.

De nem ez csupán nevének titka, hiszen ő Saint-Germain jósnője volt.   

Saint-Germain, comte de (1710-1780) hírhedt Rózsakeresztes szaktekintély, aki saját kijelentései szerint halhatatlan volt mivel Kürosz királytól Babilonban megkapta Mózes varázspálcáját. És alkímiával továbbá a bölcsek köve felismerésével kereste meg vagyonát.

 

L.M. Marie megjövendölte Jean-Paul Marat francia forradalmár, mind pedig Maximilien Robespierre jakobinus államférfi sorsát. Idővel belépett Josebhine Beauharnais zártkörű társaságába, ahol elkészítette Napóleon horoszkópját. Később szalont nyitott Párizsban, ahol jómódú vendégei jövőjét boncolgatta kártyájával. Napóleon bukása után Belgiumba költözött, ott pedig Orange herceggel került kapcsolatba és jövőjét fürkészte. Röviddel később összeütközésbe került a belga vámhatósággal, később pedig börtönbe jutott. Elfelejtett és kiutasított nőként halt meg.

Legalábbis ez áll a róla szóló írásokban, pedig a történet ennél sokkal érdekesebb.

Ma Belgiumban, Antwerpen városában még működnek az ő szellemiségével irányított jósközpontok. Valójában, pedig eltűnt abból a börtönből, ahová a belga hatóság zárta. Így érthető miért tűnt el az életből.

 Lady Marie és Bellamare grófja közötti kapcsolat is hagy némi átgondolni valót maga után. Mivel a gróf halálakor Marie még csak 8 éves volt, ezért nem érthető miért vette fel a Fabourg Saint-Germain Sybillája nevet. Ami megtisztelés egy kislány részére mégis ezt valószínűtlennek tartom. Hiszen ő nem lehetett a neve szerinti jósnő ennél a nagytudású okkult személyiségnél, hiszen meghalt!?

Továbbá csak az érdekesség kedvéért a grófot nem másképpen, mint Rákóczi fejedelem fiaként ismerték!

 

A Lady Marie által készített kártyát magam is különös tisztelettel veszem a kezembe.

Ez a kártyapakli az első jóskártya volt amit használtam. Szépségét emeli,  hogy -amint a mágikus hagyomány elvárja- ajándékba kaptam egy igen kedves szerettemtől. A kártya festményei különös szépséggel bírnak. A lapok jelentését akár a laikus ember is könnyen értelmezni tudja, mivel a festmények a mondanivalóról szólnak, és teljes egyszerűségben mutatja be azokat. 

Kép

 

 

 

Üdv: Garabonciás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bakonyi.anita@gmail.com

(Bakonyi Anita, 2018.09.05 16:21)

Kedves Garabonciás!
Nekem 55 lapos Le Normand jóskártyám van. Van hozzá egy könyv ami 2-3 mondatos leírást ad a lapokhiz. Tudnál nekem olyan könyvet ajánlani ami bővebben leírja a lapok jelentéseit?
Köszönettel:
Anita

polgar.ildiko@otm.gov.hu

(Polgár Éva Ildikó, 2009.08.06 11:51)

Kedves Garabonciás!
Szeretném megtudni, mit jelent az, vagyis hogyan kell értelmezni, hogy mindegyik Lenormand kártya jelentésénél szerepel: ha közel van a kérdezőhöz mit jelez, és ha távol van a kérdezőhöz, mit jelent. Honnan lehet tudni, hogy a kihúzott lap közel, vagy távol van-e a kérdezőhöz? Köszönettel: Ildikó