Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angyalok

2009.02.17

Angyalok

 

Mikor az ember szerencsésen megmenekül egy sorscsapástól, elkerül egy balesetet, vagy véletlen csoda folytán váratlan segítség éri. Mondjuk : Az őrangyalod vigyáz rád, segít neked.

Vagy bohókásan: Az Őrangyalát!

Arra gondolunk, ez az ember bizony szerencsés és ezt túlvilági segítőinek köszönheti. Szentírásokban, bármely vallást vesszük szemügyre, szinte mindenhol találkozhatunk természetfeletti lényekkel, kiknek feladatuk az embervilág megsegítése, felügyelete.

 

A mágikus, spirituálisan gondolkodó emberek figyelmét sem kerülte el ezen lények ténykedése, hanem számtalan módon próbálkoztak több-kevesebb sikerrel felvenni velük a kapcsolatot akár önszántukból, akár parancsra cselekednék is azt.

A cél szinte minden esetben különböző titkok feltárása, az elrejtett kincsektől a világot irányító erők birtokbavételéig,

nem feledkezve meg különféle emberek kivételes megsegítéséről védelméről sem.

Fellelhetők ezek a praktikák az ókor rejtélyes papiruszaitól a középkorban vásárokba bocsátott homályos parasztmágiákig. Mindezen túl, a kifinomult nyugati ezotéria napjainkban terjedő édeskés hitvilágában is újra vágyódunk ezen égi lények segítségére.

Angyaloknak szóló fohászainkkal, még ha nem is sejtjük,

egyfajta szellemidézést hajtunk végre, abba a hiszembe burkolózva, hogy mindez fényes, tiszta és tán köze sincsen a mágiához. Holott a szellemlények megsegítői, felvigyázói ők.

Engedélyükkel, néha-néha visszatérhetnek szeretteink, őseink, barátaink kiknek váratlan szerencsénket köszönhetjük.

 

::: Garabonciás :::

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.